Tillfällig studio ute hos kund

birdyBehind the scenes, Filmproduktion

Vi hjälper Nosa plugs med en kommande reklamfilm där deras produkt för att reducera dålig lukt demonstreras. I fredags var det dags att spela in ett par scener, bl.a. en sekvens där tre personer skulle filmas medan de grimaserade på samma sätt som om de upplevde dålig lukt.

Förutom att inspelningen var väldigt kul med skön stämning i hela gänget så var den lite annorlunda så tillvida att vi installerade en studiomiljö med vit bakgrund ute hos kund. Normalt när sådan miljö behövs är annars att vi filmar i dedikerad studio. Men ytan som behövdes var inte så stor vilket gjorde att denna lösning fungerade utmärkt.

Ett 2,75 meter bred pappersrulle sattes upp på stativ och belystes med två ljus för att få en så jämnt belyst bakgrund som möjligt. Normalt används minst fyra ljus endast för bakgrunden om det är en större yta som ska filmas, men i detta fall behövdes endast headshots filmas.

De tre modellerna belystes sedan med två separata ljus. Allt installerades ute hos kund och inspelningen gick på en halvdag inklusive upp- och nedpackning, samt fotografering av stillbilder för kampanjen.

Resultatet läggs ut här på bloggen när kampanjen är färdigredigerad. Nedan ser du delar av gänget som var med.