Livesändning av cheerleading-event

birdyBehind the scenes, Filmproduktion, Livesändning

I helgen genomförde vi en livesändning av en cheerleading-tävling i Torvalla, anordnad av Haninge Cheer Elite. Sändningen streamades till YouTube med hög kvalitet, full HD (”1080p”) och vi hade jobbat lite extra med med inställningarna för att höja kontrast, skärpa och färger för att passa målgruppen och eventet.

Efter sändningen lagrades filmen på YouTube-kontot framför allt för alla cheerleaders som ville se tävlingen i efterhand eller använda filmen för att se förbättringspunkter i det egna laget. Det visade sig att en av låtarna som spelades upp under showen ej fick användas på YouTube, så i efterhand fick vi ladda upp en separat film med den låten borttagen.

Vi valde att sköta sändningen via dator, istället för att sända direkt från kameran, för att kunna lägga in vinjetter och lägga upp informationstexter under pågående event.

Här kan du se filmen: