Film från möbelmässa

birdyEvent, Filmproduktion

Tidigare i år genomfördes Stockholm Funiture Fair i Älvsjö. Vi var där och filmade en dag för Skandiform, som presenterade nya möbler för kontor och offentliga miljöer.

En utmaning när man filmar på mässor är förstås att miljön är långt ifrån optimal för filmproduktion. Dels är ljuset ofta ganska kontrastrikt, vilket kan vara utmanande när man vill få snygga filmklipp. Och ljudet är svårt att göra något åt … med ett konstant sorl i bakgrunden.

Men det kanske mest utmanande är att producera en snygg och ändamålsenlig film utan att störa det som för kunden är viktigast med mässan – funktionen som mötesplats mellan leverantör och kund.

I år var vi två personer, jag hade med mig Joakim från Planet 11. Samarbetet fungerade perfekt då vi kunde fokusera på lite olika typer av visuella idéer samtidigt som vi kunde hjälpas åt under de tre intervjuer med designers som skulle förekomma under dagen.

Arbetet flöt väldigt bra och vi hade med oss mängder med material till klippningen. Så här blev slutresultatet: