En smågalen livesändning

birdyFilmproduktion, Livesändning

I helgen genomförde Hammarbygymnasterna sin årliga show ”HG-galan”. Samtliga tre shower om vardera en timme livesändes via YouTube.

Jag passade på att experimentera lite kring denna sändning kring vad som är möjligt att hantera för en person: två kameror plus bildproduktionen, dvs valet av vad som ska synas i bild samt vinjetter etc.

Om man ska genomföra denna typ av produktion med max kvalitet behöver man egentligen vara tre personer. Åtminstone om kamerorna ska följa vad som händer ute på scenen och inte bara vara statiska. Men detta var ett sätt att testa gränserna.

Dessutom var filmningen fysiskt utmanande då jag hade en begränsad plats mellan två publiksektioner och tvingades, för att komma upp och få bättre vinkel att filma från, stå på en prispall medan kamerorna och datorn stod på en annan prispall framför mig. Med ett ben på vardera pall, kraftigt varierande ljus och hela tiden parallella händelser på olika ställen i lokalen var jobbet utmanande på alla sätt … och riktigt kul.

Inspelningarna gick mycket bra och Hammarbygymnasterna blev väldigt nöjda. Här kan du se exempel på en av föreställningarna:

Arbetsmiljön för dagen 🙂