Diskussion med tre kameror

birdyBehind the scenes, Filmproduktion

Vi filmar en hel del interna filmer och idag var det dags för en diskussion mellan VD och en medarbetare kring ett koncept kunden startat. Syftet med filmen var att kommunicera initiativet ut till medarbetare i olika länder.

Den korta filmen skulle produceras på ett enkelt sätt, där personerna skulle stå vid ett ståbord och föra ett samtal. För att inte upplevas för statisk eller trist filmade vi med tre kameror så att vi kan skapa en levande klippning. En kamera visade båda i bild och de övriga två var riktade mot var sin person. Slutligen filmades sk B-klipp som kan användas i ett intro eller under själva filmen, där personerna för avslappnade samtal med andra personer i helt annan miljö.

7:15 började rummet förberedas och kameror sattes upp. Ca 8:40 började vi spela in och en timme därefter var vi klara. Allt var nedpackat och klart 10:30. En intensiv morgon, med andra ord 🙂

Utrustningen som användes, med de tre kamerorna C300 mark II, C300 och 1Dx mark II från Canon.

Utseende från huvudkameran.