Animerat spökslott

birdyFilmproduktion

Det är snart Halloween vilket får oss att tänka på när vi hjälpte Hammarbygymnasterna att göra en gymnastikgala helt digital förra året, med anledning av covid-19. De olika grupperna i föreningen fick producera egna filmer som sedan sattes samman till tre entimmesshower som gymnaster och föräldrar kunde se hemifrån soffan.

För att knyta ihop showerna producerade vi dels ett intro med tidsangivelser för de olika gruppernas uppträdanden, dels tre olika vinjetter som växelvis visades mellan varje grupp.

Temat skulle vara lite lagom läskigt och ”spökigt” vilket vi löste genom att skapa olika scener med stillbilder som bas, som vi sedan animerade och lade till ljudeffekter. I filmen nedan har vi lagt ihop intro och de tre vinjetterna. Skruva upp ljudet och ta en titt, om du törs!