Framtidsdagen med Ragn-Sells

birdyBehind the scenes, Event, Filmproduktion, FilmteknikKommentera

Ragn-Sells genomförde nyligen sitt event Framtidsdagen 2022 till vilket de bjöd in kunder och partners för att diskutera den cirkulära ekonomin och hållbarhet.

Eventet skulle inte sändas live, däremot skulle allt spelas in och i efterhand skulle eventet publiceras både i sin helhet men också i kortare filmer med var sin föreläsning. För kortfilmerna skulle vi även spela in introduktioner med moderatorn, efter att hela eventet var genomfört.

Vår roll var att spela in eventet, tillhandahålla ljus, ljud och mikrofoner, skapa grafik samt se till att en av presentatörerna kunde deltaga på distans.

Två kameror användes samtidigt som presentatörens presentation spelades in. I redigeringen skapade vi även en mixad bild där både presentationen och presentatören syntes, vilket gjorde att vi kunde växla mellan fyra olika ”kameravinklar” för en mer dynamisk redigering.

Här följer exempel på en av filmerna som togs fram i efterhand, ett tänkvärt föredrag av Ragn-Sells Danmarks försäljningschef Kenneth Kaasgaard, samt längre ner några behind the scenes-bilder.

Eventet spelades in på Ragn-Sells kursgård i Sätra och pågick under en förmiddag.

Flera typer av mikrofoner användes, både klassisk ”mygga”, headset, handhållen mikrofon och bordsmikrofon.

Alla mikrofoner spelades in separat via en iPad för redigering i efterhand, samtidigt som ljudet även livemixades ut i högtalarna. En dator användes för Zoom-administration då en av presentatörerna deltog på distans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.